Hermelins äventyr

En inblick i mitt fotografiska liv.

Ledig fredag

Som treskiftsarbetare har jag ledig fredag de veckor jag jobbar kväll och om jag inte gör något annat vettigt så försöker jag komma ut i naturen. Jag gav mig av till Villingsbergs skjutfält vid niosnåret för att se om jag kunde få syn på någon rolig fågel och gärna ta några bilder, vädret var det lite si och så med hemma och det blev inte bättre ju närmare Kilsbergen jag kom. Någon hade blandat mjölk i luften däruppe och så småningom kom det även en hel del regn. Lite fågel fick jag se i alla fall bl.a. tjäder, orre, järpe varfågel och hörde spillkråka. Dagens roligaste möte var dock en flock med tallbitar som är en fågel jag aldrig sett förut. Fick några väldigt usla bilder på dem, men man får vara glad åt det lilla.

Tallbit

Mvh Hasse(som längtar efter bättre fotoväder)Postat 2014-02-08 12:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Liten rundtur med en något oväntad fågel.

Per-Anders Nilsson, Dennis Molin , jag och hunden Magnus beslutade oss för att efter ett par dagars samkväm(läs festande) bege oss ut på en fototur. Planen var tretåig hackspett i Garphyttans nationalpark, men då den inte rapporterats idag så beslöt vi oss för att leta rätt på skäggmesarna i Kvismaren istället. Det visade sig dock att det var oplogat den sista biten och ingen av oss hade lust att pulsa i snö några kilometer. Så vi åkte planlöst runt och kollade in alla kråkfåglar som verkade vara de enda fjäderfän som var i farten denna dag. Helt plötsligt fick vi syn på en rovfågel sittandes på en stolpe. Snabbt konstaterade Dennis att det var en adult pilgrimsfalk och vår  rundtur förvandlades från misär till succé.

Det var allt för denna gång!

Mvh HassePostat 2014-02-02 17:19 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Söndagstur

Kände mig försoffad, så jag tog mig i kragen och åkte ut en sväng. Till en början var det rätt dött ute. såg några kråkor endast. Åkte planlöst omkring en stund och fick syn på några rådjur i alla fall.

Straxt efteråt kom jag till ett ställe där det brukar ligga spilld säd som brukar dra till sig sparvar  och finkar av olika slag och så var fallet även denna vinter. Hundratals gulsparvar och minst lika många pilfinkar var det där.

Gick vidare upp till en ekdunge och träffade på en trädkrypare som tyckte livet var lite upp och ned.

Gick tillbaka till maskinhallen och för att se om det dykt upp något nytt intressant och hittade då tyvärr ett rådjur som inte mådde så bra, så det blev ett samtal till polisen och en stund senare fick jag prata med eftersöksjägaren som ville veta var den befann sig. Har inte hört något mer om det, men den har säkert blivit avlivad och slipper lida mer.

Det var en skön dag förutom det sista och att kylan bet mig lite i tårna.

Ha´det bäst!

Mvh HassePostat 2014-01-26 17:44 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Och så kom vintern...

...med snö och fågelmatning. En härlig årstid på många sätt! Många gäster kommer och uppskattar verkligen tillskottet på mat.

Koltrastarna älskar de äpplen som hängs upp och läggs ut

Blåmesarna har haft ett bra år och är fler än normalt

Även domherrarna är många och man kan höra på dess läten att vi har besök ifrån öst även i år

Nötskrikorna tillhör de mest försiktiga och vill inte gärna vara med på bild, men frossar i jordnötter och vårt gamla bröd gör de dock gärna

Det var allt för den här gången. På återseende!

//HassePostat 2014-01-16 00:56 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Första inlägget.

Då mitt bronsmedlemskap gick ut i dagarna passade jag på att uppgradera till  silvermedlem. Och då fick man ju en blogg med och det måste ju testas. Glad i hågen lämnade jag hemmet och dess fågelrika trädgård för att ge mig ut i skogen för att fota fåglar i naturen att fylla min nya blogg med. Men ack vad jag bedrog mig, varken såg eller hörde några fåglar alls, inga andra av skogens innevånare heller för den delen. Gav mig hemåt när ljuset började försvinna och fick en bild på en vintrig väg i alla fall. Man får vara glad för det lilla.

Tack å hej från mej! :)Postat 2014-01-12 17:29 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera